Start 痽wienie dzieci Jad硂spis

Menu g丑wne

znajdz nas_na-_facebooku

Odwiedzi硂 nas

Dzisiaj1
Wczoraj39
Wizyt w tygodniu142
Wizyt w miesi眂u225
Odwiedzi硂 nas ju :78188

Aktualnie na stronie

Nasz膮 witryn臋 przegl膮da teraz 11 go艣ci 
Email

jadlospis

 Dopuszcza si niewielkie zmiany w jad硂spisie.

Poprawki nanoszone s na karcie wywieszonej w holu przedszkola.

 

PONIEDZIAK

21 marca 2016 r.

8.00 iadanie

 Pieczywo mieszane z mas砮m, pasztet  w砤snego wyrobu, bia砤 rzodkiew,  pomidor, og髍ek kiszony, konfitura wi秐iowa.
Herbata mi阾owa z miodem i sokiem z aronii.

9.45-10.15 Przek眘ka

 Sok z burak體, grejpfruta i jab砮k. Winogrona,  pestki s硂necznika, marchewka 秝ie縜,   jab砶a. 

11.00 Zupa

 Krupnik.

13.45 II Danie

 Placuszki z jab砶ami, sos jogurtowy. Herbata mi阾owa z miodem i cytryn. 

6.15

16.10

Posi砮k dla dzieci najwcze秐iej przychodz眂ych do przedszkola

Kanapki j. w., herbatka

Podwieczorek dla dzieci najd硊縠j przebywaj眂ych w przedszkolu

Kanapki j. w. , herbatka

 W ci眊u ca砮go dnia dost阷na w ka縟ej grupie niegazowana woda mineralna i kanapki.

WTOREK

22 marca 2016 r.

8.00 iadanie

 Pieczywo mieszane z mas砮m , ser 矿硉y,  og髍ek 秝ie縴,  m骴 wielokwiatowy.  Kakao. Herbata ? koper w硂ski  z miodem .

9.45-10.15 Przek眘ka

 Sok 縰rawinowo ? malinowy. Pomara馽ze, cieciorka gotowana, kalarepa, jab砶a.

11.00 Zupa

 Koperkowa.

13.45 II Danie

 Piecze wieprzowa, kasza p阠zak, sur體ka z pory i og髍ka kiszonego. Herbata ? koper w硂ski z miodem. 

6.15

16.10

Posi砮k dla dzieci najwcze秐iej przychodz眂ych do przedszkola

Kanapki j. w., herbatka

Podwieczorek dla dzieci najd硊縠j przebywaj眂ych w przedszkolu

Kanapki j. w. , herbatka

 W ci眊u ca砮go dnia dost阷na w ka縟ej grupie niegazowana woda mineralna i kanapki.  

ODA

 23 marca 2016r. 

8.00 iadanie

 Lekkie 秐iadanko o 8.00- chlebek z mase砶iem, konfitura z czarnej jagody. Herbata  rumiankowa z miodem i  sokiem z aronii.

9.45-10.15 Przek眘ka

 IADANIE   WIELKANOCNE  10. 30 ? 12.00

Pieczywo z mas砮m, pasztet  mi阺no-warzywny, szynka gotowana, bia砤 kie砨asa, galaretka warzywna, sa砤tka warzywna, jajka na twardo, 鎤ik砤, papryka 秝ie縜, pomidory, og髍ek 秝ie縴, owoce.

Babka piaskowa, mazurki. BARSZCZ BIA.

Herbata rumiankowa z miodem.
 

11.00 Zupa

13.45 II Danie

 Makaron z sosem jogurtowo- malinowym.

6.15

16.10

Posi砮k dla dzieci najwcze秐iej przychodz眂ych do przedszkola

Kanapki j. w., herbatka

Podwieczorek dla dzieci najd硊縠j przebywaj眂ych w przedszkolu

Kanapki j. w. , herbatka

W ci眊u ca砮go dnia dost阷na w ka縟ej grupie niegazowana woda mineralna i kanapki.

 

CZWARTEK

 24 marca 2016 r. 

8.00 iadanie

 Pieczywo mieszane z mas砮m, pasta z cieciorki ze szczypiorkiem, pomidor,  papryka 秝ie縜, konfitura truskawkowa. Herbata lipowa  z miodem i imbirem.

9.45-10.15 Przek眘ka

 Sok z marchwi, pomara馽zy i jab砮k. Ananasy, rodzynki,  kapusta kiszona, jab砶a.

11.00 Zupa

 Z soczewicy. 

13.45 II Danie

 zanki z kiszon kapust. Herbata lipowa z miodem  i imbirem.

6.15

16.10

Posi砮k dla dzieci najwcze秐iej przychodz眂ych do przedszkola

Kanapki j. w., herbatka

Podwieczorek dla dzieci najd硊縠j przebywaj眂ych w przedszkolu

Kanapki j. w. , herbatka

W ci眊u ca砮go dnia dost阷na w ka縟ej grupie niegazowana woda mineralna i kanapki.

 

 

PIEK

 25 marca 2016 r. 

8.00 iadanie

 Pieczywo mieszane z mas砮m, pasta z 硂sosia, jajek i koperku, papryka 秝ie縜, og髍ek kiszony,  konfitura z czarnej porzeczki. Herbata  mi阾owa z miodem i cytryn.

9.45-10.15 Przek眘ka

 Koktajl bananowo-縰rawinowy z otr阞ami pszennymi. Cieciorka gotowana, winogrono, jab砶a i kalarepa.

11.00 Zupa

 Fasolowa.

13.45 II Danie

 ed w 秏ietanie z jajkiem, cebul, og髍kiem kiszonym, groszkiem i jab砶iem, ziemniaki. Herbata mi阾owa  z miodem i cytryn.

6.15

16.10

Posi砮k dla dzieci najwcze秐iej przychodz眂ych do przedszkola

Kanapki j. w., herbatka

Podwieczorek dla dzieci najd硊縠j przebywaj眂ych w przedszkolu

Kanapki j. w. , herbatka

 W ci眊u ca砮go dnia dost阷na w ka縟ej grupie niegazowana woda mineralna i kanapki.

 

 

  1. Dzieci w przedszkolu pij tylko herbaty zio硂we i owocowe.
  2. Herbaty dos砤dzane s prawdziwym miodem lub nierafinowanym cukrem trzcinowym oraz doprawiane s cytryn. Przyzwyczajamy dzieci do napoj體 nies硂dzonych ? stopniowo zmniejszaj眂 zawarto舵 s硂du.
  3. Ka縟a grupa 1 ? 2 razy w miesi眂u piecze domowe ciasto / nie z ?torebki?/
  4. Podawana w przedszkolu czekolada jest najlepszej jako禼i.
  5. Nie u縴wamy 縜dnych polepszaczy smaku typu:   Vegeta, jarzynka, kostki roso硂we i inne. Potrawy doprawiane s sol kamienn, pieprzem oraz naturalnymi zio硂wymi przyprawami bez soli, i dodatk體 chemicznych.
  6. Nie u縴wamy mro縪nek ani produkt體 z puszek.
  7. Przetwarzamy 秝ie縠 warzywa i mi阺o. Kotlety mielone robimy z mi阺a mielonego w przedszkolu.
  8. 3 - 5 razy w tygodniu podajemy dzieciom mi阺o z indyka w postaci pasztetu, lub na II danie obiadowe.
  9. Wszystkie pasty do smarowania chleba robimy sami w przedszkolu ze 秝ie縴ch produkt體.
  10.  Ka縟ego dnia dzieci spo縴waj owoce i surowe warzywa oraz 秝ie縪 wyci秐i阾e soki w przedszkolnej kuchni.
  11.  Nie podajemy dzieciom gotowych sok體 zakupionych w sklepach.
  12. Sami przyrz眃zamy dzieciom koktajle na bazie kefiru .
  13. Nie podajemy kupnych jogurt體 - zawieraj sztuczne zag阺zczacze, chemiczne aromaty smakowe itd?.
  14. Podajemy dzieciom kasz j阠zmienn, gryczan, jaglan i kukurydzian oraz orkisz, soczewic, cieciork /ciecierzyc/, ziarno s硂necznika, dyni i sezamu.
  15. W jad硂spisie znajduj si rodzynki, 縰rawina, jagody, bor體ka brusznica.
  16. U縴wamy maki orkiszowej i otr阞體 orkiszowych oraz pszennych.
  17. W kuchni u縴wany jest makaron z m眐i durum.
  18. Zamiast 秏ietany u縴wamy naturalnego jogurtu ? 秏ietany zawieraj sztuczne zag阺zczacze.
  19. W ? Spi縜rni Siedmiu Dar體? znajduj si przetwory na zim wykonane w naszej kuchni na bazie cukru trzcinowego, miodu prawdziwego i soli kamiennej lub morskiej ? bez cukr體 縠luj眂ych.